Prajitura cafelina

de stefy_a in Prajituri, 13 Dec 2016 | 8098 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat (pentru 2 blaturi si o tava de 34/24):

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 140 g nuci macinate
  • 2 linguri cu varf faina
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita esenta rom sau vanilie

Crema de ness:

  • 400 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g ciocolata rasa
  • 50 g faina (3 linguri)
  • 2 linguri cacao
  • 5 g ness
  • o lingurita esenta rom sau vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cafelina:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Se adauga apoi, praful de copt si treptat galbenusurile amestecand in continuu. Se adauga si faina si se mixeaza usor. Se adauga nucile, amestecand incet pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale si se toarna o jumatate intr-o tava (34/24cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (preincalzit la 180 grade C) pentru 10-15 minute. Cand este gata, se scoate din tava si la fel se procedeaza si cu restul de compozitie; vor rezulta doua blaturi subtirele :)

 Crema de ness:

Laptele si zaharul se pun intr-un vas si se mixeaza usor, apoi se adauga faina, cacaua si nessul. Se amesteca cu grija si apoi se pune vasul pe foc mic si se amesteca in continuu, pana crema fierbe si se ingroasa (ca o budinca). Se lasa la racit, apoi se adauga treptat untul (inainte ca crema sa fie racita complet) si se amesteca pana se incorporeaza total.

Se unge prima foaie cu 2/3 din crema, se pune peste crema cealalta foaie si se unge cu restul de crema. Se presara peste ea 100 g ciocolata rasa si se lasa la frigider pentru 2 ore inainte de a o portiona.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cafelina" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura deliciu cu nuca